Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2014 22:00 - Малкият Голям Човек Слънце - Тони
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2979 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
C.I.
Имаше дни, когато слънцето бе скрито зад мрачни облаци, невъзможно да проблесне към теб. Когато сядаш на познатия чин и в продължение на 40 минути се луташ из мислите ти и единственото нещо, за което копнееш е да чуеш звънеца, който да те абстрахира, поне за малко. Да излезеш навън и да се разходиш наоколо. Тогава искрицата проблясва на едно местенце, макар малко, все можеше да влезнеш и да усетиш енергията, която да ти подари една усмивка, макар и за миг. Там стоеше един благ човек, почтен и смирен, все излъчващ спокойствие и равнодушие, пленяващо всеки, който ще да го опознае. Този човек, със сърце от мед и канела, се казваше Тони....

А. С.
Тони беше единственият човек,който можеше да те накара да се усмихнеш в 7и30 сутринта..и то в понеделник!И всеки път като го питахме как е само отвръщаше "-Понеделник да мине, другото е лесно", или наближавайки петък казваше "-Идва петък-ден на майстора, щом петък идва всичко е окей".....

E. B
.
Има хора,които просто като ти се усмихнат и те карат да се чувстваш уютно!...

V. M.

Когато за първи път отидох до магазинчето на чичо Тони, вече бяха минали няколко месеца от завършването, не вярвах да се сети, че съм бивш ученик на 22ро. Все пак не вижда едно и две лица. Но този човек ме посрещна с такава чистосърдечна усмивка, че опасенията ми се оказаха напразни. Прегърна ме, попита как съм, положителен и щастлив както винаги.
Той беше от тези хора, които не е нужно да познаваш в детайли, за да знаеш, че са добри и да им се довериш. Човек, който заразява с топлата си енергия и я дарява на хората около себе си....

П.Ц.

Един от най-прекрасните хора , които съм имала честта да познавам . Той е доказателство за това , че с усмивка на лице и добро отношение човек може да докосне стотици души и да остави следа в техния живот .

T.V.

Чичо Тони - приятелят на толкова много поколения!

F. B.

Не бих си представил, че ще говоря за Тони в минало време, за това няма и да го правя! Той е от онези хора, които дават смисъл на деня ти, никога няма да го видим намръщен или ядосан. Той сега е във всеки един от нас, които го обичаме и ще се сещаме за него всеки път, когато се усмихваме, защото неговата усмивка не слизаше от лицето му. Бди над нас, Тонка, където и да си там горе и винаги ни помагай, както го правеше до сега !!!..
.

Днес научих нещо важно, нещо, което винаги съм мислела, че знам, но днес научих, че наистина го знам - добротата е онова зрънце, което покълва и създава истински живот. Онова ценно зрънце, което от богатство на една душа се превръща в богатство на много души. Което огрява като слънце или...като Тони. Видях името му на стената си - споделена жалейка от приятелка на дъщеря ми. До страницата ме отведе тъжното любопитство, не бях чувала за известна личност Тони, обикновено децата споделят жалейки за известните. Но грешах...Чичо Тони (както го наричат) е известен...с позитивизма, добротата, със зрънцето доброта и разбиране, които е дарил на стотици деца, на нашите деца...и те ще го помнят...винаги...и ще го носят в сърцата си...винаги.
Днес научих, че е възможно да живееш вечно.


ПОКЛОН !!!
(цитираните думи в началото на поста са част от думите, с които децата казват последно сбогом на един от важните хора в живота им)





Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4413677
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930